Lift truck co

Lift truck co

Autoput za Novi Sad 100D, Beograd, Srbija

  Autoput za Novi Sad 100D, Beograd, Srbija
  Polovni viljuškari | Hemijska industrija

  Hemijska industrija

  Hemijska industrija se bavi proizvodnjom hemijskih proizvoda koji su potrebni u drugim industrijama, kao na primer, u industriji gume i plastike, prehrambenoj industriji kao i u automobilskoj industriji,  u mašinstvu ili u proizvodnji građevinskih materijala. Ove industrije se isključivo ili uglavnom bave transformacijom prirodnih i proizvodnjom sintetičkih sirovina.
  Osnovne hemijske sirovine koje se koriste u hemijskoj industriji su: đubrivo, pesticidi, sintetički materijali, sintetička indijska guma, farmaceutski proizvodi, lepkovi, želatin, sapuni, boje, sredstva za čišćenje, kozmetika, pirotehnički proizvodi, eksplozivi.
  Svakako najvažnija tema je bezbednost. Pod tim podrazumevamo proizvodnju, skladištenje i transport opasnih materija. Kako su u pitanju vredni materijalni, jedan od zahteva je preciznost. Veoma često složena struktura ovakvih kompanija zahteva personalni pristup i lica za kontakt. Pored navedenih karakteristika kroz prizmu dobavljača opreme i usluga za unutrašnju logistiku, imamo i ATEX izvedbu viljuškara, koja je česta u hemisjkoj industriji. ATEX se koristi kada se radi u zapaljivim sredinama gde se nalaze zapaljivi gasovi i prašina.
  Kako je bezbednost jedan od najvažnijih parametara za hemijsku industriju važno je da vijuškar ima nisko težište, dobru panoramsku preglednost i radno mesto prilagođeno korisniku. Intuitivna kontrola je samo dodatna prednost u lakoći i brzini rukovanja. Sigurnosno dugme ili sigurnosni prekidač, kao i električna parkirna kočnica utiču na povećanje opšte bezbednosti pri rukovanju viljuškarima. Za one koji žele dodatna unapređenja po ovom pitanju savetujemo ugradnju panoramskih retrovizora, kao i osiguranje od preopterećenja. Upozoravajuća svetla, kao i bezbednosno svetlo su deo bezbednosnih paketa kod većine proizvođača viljuškara. Krovne zaštitne mreže, reflektori, sistemi osvetljenja, sistemi kamera, sistem automatskog zaustavljanja na nagibima, su dodatne opcije koje unapređuju bezbednost na radu, a koja je i više nego neophodna u hemijskoj industriji.


  Polovni viljuškari

  Iznajmljivanje viljuškara

  Polovni viljuškari viber

  Viber