Autoput za Novi Sad 100D, Beograd, Srbija

  Autoput za Novi Sad 100D, Beograd, Srbija

  Polovni ili novi viljuškari? | 25-Sep-2019

  Kupovina viljuškara predstavlja kompleksan proces i zahteva određena tehnička znanja, bez obzira da li se radi o nabavci novih ili polovnih viljuškara. U svakom slučaju, uključeno je mnogo parametara prilikom izbora viljuškara i dobro je da za taj proces imate pored sebe stručnu osobu za pomoć. 

  Prema dosadašnjem iskustvu, najvažniji faktor za odluku između novog i polovnog viljuškara je planirana količina rada. U odnosu na tu informaciju možete predvideti opterećenje koje će biti aplicirano na viljuškar. Pored toga, veoma su značajni uslovi rada, tj. radno okruženje i sama priroda posla. To se razlikuje od fabrike do fabrike i od industrije do industrije. Možemo reći da postoje pravila za rad u određenoj industriji, ali sa sigurnošću trvdimo da je svaka fabrika slučaj za sebe. Iz pomenutih razloga kupovina viljuškara zahteva detaljnu analizu posla, kako biste na kraju bili uvereni da nabavljate adekvatan viljuškar.

  Ako godišnje radite manje od 1000 radnih sati i ako imate dobre uslove za rad, mi svakako preporučujemo repariran polovni viljuškar, pre nego novi viljuškar. Zašto? Pre svega, odgovor je u ekonomskoj isplativosti. Viljuškar je radna mašina i njegova ekonomska opravdanost se ogleda u njegovoj ekonomiji rada, pouzdanosti i performansama. Ako ne postoji dovoljan broj radnih sati gde će viljuškar opravdati svoju cenu, ne postoji ni ekonomsko opravdanje za nabavku nove opreme. U zavisnosti od stanja polovnog viljuškara, starosti i radnih sati, on je minimum 20% jeftiniji od novog viljuškara istih tehničkih karakteristika. 

  Ako ste odlučili da uđete u proces nabavke polovnog viljuškara verujemo da je korisno da znate i sledeće: nabavka polovnog viljuškara često može biti komplikovanija nego nabavka novog viljuškara. Tada nemate priliku da konfigurišete viljuškar po svojoj želji, već viljuškar morate da prilagođavate potrebama posla, što nije najbolje rešenje. Da biste odabrali dobar polovan viljuškar potrebna vam je mogućnost izbora. Često se dešava da viljuškari koji stoje na lageru i koji su odmah dostupni za isporuku nisu pravo rešenje za vas. 

  Baveći se tom problematikom obezbedili smo našim klijentima mogućnost izbora. Izbor se sastoji iz dve mogućnosti: da im odgovara nešto sa našeg lagera ili da potražimo viljuškar kod naših partnera u inostranstvu. Bez obzira da li već posedujemo polovan viljuškar ili je potrebno da ga nabavimo specijalno za vas, mi smo odgovorni za njegovo tehničko stanje. 

  Svakako, na vama je odluka da li želite da kupite viljuškar u zatečenom stanju ili želite da primenimo sistem industrijske reparacije, nakon čega u potpunosti garantujemo za kvalitet izvršenog posla. Industrijska reparacija je moguća u tri kategorije (bronzana, srebrna i zlatna), a sve u zavisnosti koliko želite da obnovite vaš viljuškar. 


  Polovni viljuškari

  Iznajmljivanje viljuškara

  Polovni viljuškari viber

  Viber